Alvásról

Az alvás élettani funkciójának a jelentősége napjainkban az életmód szerves funkciójának tekinthető.

World Sleep Day/Alvás Világnapja Sajtóközlemény

Sajtóközlemény, Sleepfriendly Hotel Awards 2018. március 13., Budapest

A World Sleep Day/Alvás Világnapja alkalmából megrendezett magyarországi eseményen került sor a SLEEPFRIENDLY HOTEL AWARD elismerések átadására. A nemzetközi érvényű minősítés a kitüntetett szálloda elkötelezettségét fejezi ki a példamutató alvásfeltételek kialakításáért és magas színvonalú folyamatos fenntartásáért.

A 2018. évi SLEEPFRIENDLY HOTEL AWARD minősítő elismerésben részesültek:
ARIA HOTEL BUDAPEST,
HOTEL MOMENTS BUDAPEST,
FOUR POINTS BY SHERATON KECSKEMÉT, valamint
EMIRATES PALACE ABU DHABI.

Az elismeréseket a margitszigeti Holdudvarban a hazai alváskultúra és a szállodaipar képviselőinek a jelenlétében a Sleepfriendly Hotel Program vezetői: G. Németh György , Magyar Alvás Szövetség elnöke, Dr. Niklai Ákos a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége tiszteletbeli elnöke, az Európai Szállodák és Éttermek Szövetsége (HOTREC) alelnöke, és Kiss-Róbert Richard Sleepfriendly Hotel Program vezetője adták át.

World Sleep Day Hungary
World Association of Sleep Medicine Partner
Sleepfriendly Hotel Award
Magyar Alvás Szövetség

A World Sleep Day/Alvás Világnapjára a World Association of Sleep Medicine és a World Sleep Society partnerségével kerül sor, mintegy 65 országban. A Sleepfriendly/Alvásbarát Hotel Program Magyarországon a Budapesti Alvásközpont védnökségével kerül meghirdetésre és minősítésre. Az alváskultúra meghatározó magyarországi intézményei szakmai támogatásával megvalósuló program célja az alvási lehetőségeket kínáló szállásadók figyelmének a felhívása a kulturált és szakszerű hálószobák, hálóhelyek kialakítására. A minősítés alapja az abban résztvevő intézmények vezetőinek és munkatársainak elkötelezettsége a minőségi alvásfeltételek kialakításában.
A Sleepfriendly/Alvásbarát Hotel Program minősítési kritériumainak megléte és betartása hozzájárul a szálláshely magas színvonalú vendéglátásának a biztosításához. A minősített hotelek széles körű kommunikációban részesülnek, a hazai és nemzetközi szállásszervezők, a sajtó, a szaklapok tájékoztatást kapnak a minősített intézményekről. A minősítést elnyert intézmény a saját marketing tevékenységében is érvényesítheti a Sleepfriendly/Alvásbarát elismerését.
Kontakt: G. Németh György, e-mail: gngy@gngy.eu ; t.: 00 36 30/9 30 41 24