Alvásról

Az alvás élettani funkciójának a jelentősége napjainkban az életmód szerves funkciójának tekinthető.

Sleepfriendly Hotel Díj

A Sleepfriendly Hotel Program Jelölő Bizottsága azok közül a szálláshelyek közül, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak és megfelelő minőségi feltételeket hoznak létre a pihentető alvás érdekében, a SLEEPFRIENDLY/ALVÁSBARÁT Hotel díjra tesznek javaslatot.

Amennyiben a minősítési feltételeknek megfelelnek, a díj odaítélésére a WORLD SLEEP DAY/ALVÁS VILÁGNAPJA rendezvényén kerül sor 2018. március 13-án kerül sor Budapesten. A Sleepfriendly/Alvásbarát Hotel Program Magyarországon a World Association of Sleep Medicine (WASM) szakmai partnere, a Budapesti Alvásközpont védnökségével kerül meghirdetésre és minősítésre. Az alváskultúra meghatározó magyarországi intézményei, a Budapesti Alvás Központ szakmai támogatásával megvalósuló program célja az alvási lehetőségeket kínáló szállásadók figyelmének a felhívása a kulturált és szakszerű hálószobák, hálóhelyek kialakítására. Az éjszakai pihenést kínáló intézményekben kiemelkedő szerepe van a hálóhelyek, a pihentető alvás feltételei kialakításának, mivel a legtöbb időt a vendég az alvással tölti el a szállodában. Erre kívánja felhívni a figyelmet a program, miközben értékeli és minősíti az ezen a téren a legjobbakat. Célja azoknak a magas színvonalú szálláshelyeknek az értékelése és közzététele, amelyek megfelelnek az alvás minősített kritériumainak. A minősítés alapja az abban résztvevő intézmények vezetőinek és munkatársainak elkötelezettsége a minőségi alvásfeltételek kialakításában.

A Minősítési Bizottság tagjai neves szakértők, alvásorvosok, életmód specialisták, a kommunikációban és a szállodaiparban nagy tapasztalatokkal rendelkező szakemberek. A program szakmai partnere a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége is.

A SLEEPFRIENDLY/ALVÁSBARÁT HOTEL Program minősítési kritériumainak megléte és betartása hozzájárul a szálláshely magas színvonalú vendéglátásának a biztosításához. A minősített hotelek széles körű kommunikációban részesülnek, a hazai és nemzetközi szállásszervezők, a sajtó, a szaklapok tájékoztatást kapnak a minősített intézményekről. A minősítést elnyert intézmény a saját marketing tevékenységében is érvényesítheti a Sleepfriendly/Alvásbarát elismerését. A minősítést elnyert szálláshely bejelentésére a World Sleep Day magyarországi eseményén, sajtótájékoztató keretében kerül sor, 2018. március 13-án.

Sleepfriendly Hotel elismerő minősítésben részesültek ezidáig, többek között :  Accor Csoport az economy márkájának saját, Sweet Bed by ibis koncepciójáért; Four Saeson Hotellánc – szállodái számára magas minőségi követelmények alapján alakította ki a szobáinak alvást segítő funkcióit, ágy- és matracrendszerét szakspecialisták tervezték és gyártották, melyeket folyamatosan vezetnek be az egész világon; Prestige Hotel Budapest; Kolping Hotel Spa & Family Resort; Mamaison Residence Izabella Hotel a vendégszobák példamutató alvásbarát berendezéséért, a szállodai vezetés és a személyzet minőségi alvás iránti elkötelezettségéért.

 

Információ:

  • World Sleep Day 2017. Hungary Office, World Association of Sleep Medicine Hungary Partner
  • Kontakt: G. Németh György, World Sleep Society nemzetközi koordinátor, igazgató, Budapesti Alvásközpont
  • E-mail: gngy@gngy.eu ; t.: 00 36 30/9 30 41 24