A Sleepfriendly programról

.

A minősítés

A minősítés kiemelkedő szempontja a szállodavezetés elkötelezettsége az alvás minőségi feltételeinek a megteremtésében, illetve az erre irányuló kommunikációjában.

A minősítés a bizalom és a megbízhatóság jele, a szálloda vendégeinek jelzés és üzenet, hogy a kiválasztott, minősített elszállásolási egység teljesíti, illetve túlteljesíti a minőségi alvás feltételeit a szobáiban. A minősítés garanciát ad arra, hogy az adott szolgáltató valóban megfelel a kategóriáján belül elvárható követelményeknek mind a vendégek, mind pedig a szakma követelményeinek a figyelembevételével.

A minősítés a pihentető alvás feltételeinek sokoldalú felmérését jelenti, amely kiterjed a szobákban az alvás alapvető eszközeinek (matrac, ágy, ágynemű) minőségére, a pihentető alvás feltételeinek (hang-, fény- és levegő körülmények), a kiegészítő eszközök és szolgáltatások (füldugó, ébresztési módok stb.) meglétére és minőségére. Az eszközök állapotára, tisztaságára, a vendégek tájékoztatására, a vendégek véleményére, a vendég elégedettség mérésére, a vendégpanaszok kezelésére.

A minősítést elnyert szálláshelynek kiemelt megjelenést biztosítanak az ország jelentős turisztikai és vendéglátási rendezvényein, kommunikálják, cikkekben, illetve honlapokon megjelenítik.

A minősítés tartalma

A Sleepfriendly/Alvásbarát Program létrehozója, a Budapesti Alvásdiagnosztikai és Alvásterápiás Laboratórium/Benyovszky Orvosi Központ szakmai iránymutatásai alapján a Minősítő:

– meghatározza a program működtetésének kereteit,

– meghatározza a Minősítési rendszerben alkalmazandó kritériumokat,

– meghatározza az eljárási szabályokat,

– meghatározza a minősítéshez kapcsolódó jogokat és kötelezettségeket,

– kijelöli a Minősítő Bizottság tagjait,

– elkészíti a Minősítő Bizottság feladatait,

– elfogadja, illetve szükség esetén felülvizsgálja a működési feltételeket.

A védjegy:

– A Sleepfriendly/Alvásbarát Programhoz kapcsolódó jogok kizárólagos tulajdonosa a Sleepworld Kft., Budapest, 1089, Benyovszky Móric u. 10

– A Sleepfriendly/Alvásbarát Program keretében alkalmazott minősítési rendszer, illetve az elnyerhető minősítés jogvédett, a jogosult engedélye nélküli, bármely módon történő felhasználása tilos.  A jogosult minden jogsértéssel szemben fellép

– A Sleepworld Kft. tulajdonosa a Sleepfriendly/Alvásbarát nemzetközi Program minősítő rendszerének.

– A Sleepworld Kft. jogosult a Sleepfriendly/Alvásbarát minősítések kiadására.

– A Sleepfriendly/Alvásbarát minősítést elnyerő szálláshelyek megkülönböztető logót és oklevelet kapnak, bekerülnek a nemzetközi Sleepfriendly/Alvásbarát rendszerbe és kommunikálásra kerülnek különböző sajtóorgánumokban.

– A Sleepfriendly/Alvásbarát minősítést elnyert szálláshelyek a minősítési szabályzat alapján kötelesek a kiérdemelt minősítés színvonalát tartani, melyet a Sleepworld Kft. a működési szabályzata alapján ellenőriz. Ezért, a minősítést elnyert szálláshely éves használati díjat fizet.

– A Sleepworld Kft. fenntartja a jogot a bármikori felülvizsgálatra, melynek szabályait a működési rendszer tartalmazza.