A Sleepfriendly programról

.

Várjuk mindazon  szálláshelyek jelentkezését, akik minősíttetni és kommunikálni kívánják sleepfriendly/alvásbarát szempontok iránt elkötelezett intézményüket.

Kérjük tájékozódjon a minősítő bizottság által összeállított kritériumokról a “Sleepfriendly/Alvásbarát program Minősítési Kritérium” dokumentumból.

Az éjszakai pihenést szolgáló szálláshelyeket kínáló intézményekben kiemelkedő szerepük van a kellemes  hálóhelyek, a pihentető alvás feltételeinek kialakításához. Ez a szemlélet ma még nem általános, csak a legkiválóbbak szánnak külön figyelmet az alvás minőségi feltételeinek a kialakítására. Gyakran még az új intézmények berendezéseinek a kialakításánál sem jut erre kellő figyelem és anyagi ráfordítás.

A gasztronómia vagy a relaxációs és szabadidős tevékenységek sokszor hamarabb kapnak teret  a marketing kommunikációban, mint maga az alvás.  Pedig a legtöbb időt egy vendég éppen az alvással tölti el a szálláshelyen.

De milyen is a jó alvás körülmény?

A jó alvást, mint a szálláshelyeken töltött idő egyik legfontosabb részét a legtöbb szálláshely megfelelő minőséggel igyekszik biztosítani.

A Sleepfriendly/Alvásbarát Program kritérium rendszerében a legkiválóbb szakemberek fogalmazták meg azt a szempontsort, mely alapja az értékelésnek, s amely értékelés eredményeképpen eldönthető, hogy a kereskedelmi szálláshelyek milyen minőségű alváslehetőséget tudnak biztosítani vendégeik számára.

Sok esetben azokon az egyébként nem magas kategóriájú szálláshelyeken, ahol nincs wellness, étterem vagy egyéb különleges szolgáltatás, amely lehetőséget adna bármilyen különlegesség kommunikálására,  megvan a legfontosabb alapszolgáltatás, a jó minőségű alvást biztosító körülmény.

Néhány esetben az is előfordul, hogy sok extrával felszerelt szállodában az alváskörülmények nem megfelelőek.

A program megálmodói és létrehozói széleskörű kommunikációjukkal kívánják  a szálláshelyeket kereső vendégekhez eljuttatni azt a fontos üzenetet, hogy választásuknál “keressék az alvásbarát szobákat és szálláshelyeket”.

Minden szálláshellyel rendelkező intézménynek ajánljuk a programot, akinek alvó szobái vannak, és nem kíván alulmaradni a minősítési rendszerrel megteremtett versenyhelyzetben.

Ez a fő célja  a SLEEPFRIENDLY/ALVÁSBARÁT PROGRAMnak, mely Svájcban, Ausztriában, Romániában és Szlovákiában is elindul.

Terveink  szerint Európában és Európán kívül is hasonlóan gondolkodó társakat találunk és velük együtt kiszélesítjük a programot. Legyen lehetőség az egész világon keresni a SLEEPFRIENDLY/ALVÁSBARÁT szobákat.