A Sleepfriendly programról

.

2012 március 13-tól   egy nemzetközi program részeként indult a Sleepfrinedly/Alvásbarát Program. A programban résztvevő szálláshelyeket és az alvás körülményeit értékeli és minősíti.

A tervezett Sleepfriendly/Alvásbarát Program a SLEEPWORLD program keretében valósul meg, amely elsősorban Magyarországon, de a határon túl is vállalja, hogy a kommunikáció eszközeivel megismerteti a közvéleménnyel a pihentető alvás feltételeit, eszközeit, lehetőségeit. A Sleepfriendly/Alvásbarát Program szálláshelyeket, intézményeket, mint pozitív példákat kíván népszerűsíteni.

A program hivatalos neve magyarul:                           ALVÁSBARÁT PROGRAM

A program hivatalos neve angolul:                               SLEEPFRIENDLY PROGRAM

A program Magyarországon használt neve:              SLEEPFRIENDLY/ALVÁSBARÁT PROGRAM

A Sleepfriendly/Alvásbarát Program az egészséges életmód alapvető funkciójára, az egészséges és pihentető alvás feltételeinek a megismertetésére és kialakítására irányul. Az egészséges alváshoz kapcsolódó szolgáltatások és eljárások minősítésével a szálláshelyek alvás feltételeinek a kialakításához és igényes használatához nyújt szakszerű információkat és minősíti, értékeli azokat.

A kereskedelmi szálláshelyek sokat tehetnek a pozitív alvásszemlélet elterjedéséért. A megfelelő alvásbarát szobák kialakításával, ennek propagálásával egyrészt megteremtik a valóban pihentető alvás körülményeit, s ugyanakkor felhívják a figyelmet a vendégvárás egyik fontos feltételére, az éjszakai pihenés alapvető eszközeire.