Alvásról

Az alvás élettani funkciójának a jelentősége napjainkban az életmód szerves funkciójának tekinthető.

Alvás világnapja előtt – Kitüntetik a magyar alvásgyógyítókat

alvasMárcius közepén lesz az Alvás Világnapja, amelyet Magyarországon a World Association of Sleep Medicine védnökségével a Budapesti Alvásközpont szervez.

A fejlett országokban a lakosság mintegy harminc százalékát érinthetik különböző alvásbetegségek, Magyarországon a helyzet ennél is rosszabb.

Magyarországon ötödik évben kerül sor a World Association of Sleep Medicine (WASM) nemzetközi eseményére, a World Sleep Day 2014. központi rendezvényére.

Az idei WSD jelentőségét erősíti, hogy az alvásorvosok világszövetsége a magyarországi alváskultúra erősítésért végzett példamutató munkáért Distinguished Activity Award elismerésben részesítette a hazai tevékenységeket végzőket.

Az idei központi rendezvényen meghatározó téma lesz az egészséges alvás feltételei, az alvásgyógyítás lehetőségei és módszerei, valamint az Alvásbarát Szálloda díj átadása.

Szócska Miklós államtitkár köszöntőjét követően a téma kitűnő szakértői, orvosok, gyógyítók, alvásszakemberek hívják fel a figyelmet az alvás fontosságára, a pihentető alvás feltételeire.

A legfontosabb feladat a gyógyítás mellett a megelőzés. A stressz, a túlzott munkaterhelés, az egészségtelen életmód következménye nemcsak a várható életkor rövidülése, hanem számos betegség, és – mint erre egyre több a szomorú példa – tragikus közlekedési balesetek előidézője is lehet.

A World Sleep Day – Alvás Világnapja magyarországi megnyitójára március 11-én, 10 órakor, a Symbol Budapest különtermében kerül sor.

Információ: World Sleep Day Programiroda, Benyovszky Orvosi Központ – 06 30/ 9 30 41 24.